Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Elevdator

Som ED-elev får du under dina gymnasieår låna en bärbar dator att använda i din utbildning. Efter tre års flitigt användande kan du köpa datorn om du vill.

Datorn är ett av många läromedel som du hanterar i ditt dagliga skolarbete. På ED arbetar vi mot lärplattformen Vklass, där du digitalt kan kommunicera med dina lärare. På lärplattformen läggs det bland annat ut lektions-planeringar, presentationer och arbetsuppgifter till olika kurser.

Tillgången till datorer innebär också att du har tillgång till nya sätt att lära. ED:s lärare drar tillsammans med dig nytta av de nya pedagogiska hjälpmedel och undervisningsmodeller som datorn möjliggör. Utöver lärarnas stöd finns det en IT-pedagog och två IT-tekniker på ED. Vi har även en servicestation på skolan där du själv snabbt lösa enklare tekniska problem genom att  återställa datorn till dess ursprungliga inställningar.

På ED bedrivs IT-forskning för att få reda på hur vi ska använda datorer i undervisningen för att du som elev ska lära dig på bästa sätt. Under 2010-2014 har IT-användningen på ED granskats av forskare från Göteborgs universitet och sedan 2013 har vi en lärare som på halvtid forskar kring IT-användning i klassrummet. Via dessa studier ökar vår kunskap om hur vi kan hjälpa dig som elev att stärka din digitala kompetens. 

Du administrerar själv din dator vilket betyder att du kan göra personliga inställningar på datorn så att den känns som din egen. Du har självklart möjligheten att ta med datorn hem så att du kan nyttja den även på fritiden.

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats